Otevřít menu
Doprava dnes
-

Započal online předprodej jízdenek a rezervací Českých drah pro jízdní řád 2023

Cestující mohou již od půlky října nakupovat u přepážek jízdenky pro vlaky Českých drah, které budou jezdit podle nového jízdního řádu 2023. Ten začne platit 11. prosince 2022. Předprodej těchto jízdenek začal už i online na e-shopu Českých drah a v aplikaci Můj vlak. Součástí předprodeje je možnost rezervace místenek pro dálkové vlaky.

12:43 / 2. listopadu 2022
Započal online předprodej jízdenek a rezervací Českých drah pro jízdní řád 2023i

Foto: Ilustrační foto. Zdroj: ČD.

Do 10. prosince 2022 lze předprodej jízdenek a rezervací pro nový jízdní řád nakoupit za současné ceny

Nově lze prostřednictvím pokladen Českých drah, e-shopu a aplikace Můj vlak nakupovat jízdenky pro spoje nového jízdního řádu 2023. To platí i pro jízdenky na tisíce zahraničních spojení, přičemž lze zakoupit i rezervaci do stovek dálkových vlaků spravovaných rezervačními systémy dopravci na Slovensku, v Maďarsku, Rakousku, Německu, Polsku i v dalších státech Evropy. České dráhy také nabízejí přímé odbavení například i do chorvatského Záhřebu, slovinské Lublaně, italského Říma, do švýcarských měst od rakouských hranic až po Ženevu na západě země, do Bruselu, Amsterdamu nebo Kodaně, ale i do dalších destinací v těchto zemích. Do 10. prosince 2022 lze předprodej jízdenek a rezervací pro nový jízdní řád nakoupit za současné ceny.

„Po zahájení předprodeje jízdenek na nový jízdní řád 2023 v polovině října v našich pokladnách dnes přidáváme možnost on-line nákupu jízdenek a rezervací v e-shopu a v aplikaci Můj vlak. Předprodej je 60 dní, a tak lze ode dneška kupovat jízdenky a rezervace i na období vánočních svátků a konce letošního roku,“ řekl Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele Českých drah pro osobní dopravu, a doplňuje: „Náš prodejní systém nabízí jízdenky do více než 9 000 různých spojů, které České dráhy v jízdním řádu 2023 zavádějí, a rezervace do více než 500 dálkových spojů, které spravuje náš rezervační systém. Prodáváme jízdenky do stovek tarifních bodů v Česku a systém zpracovává řádově miliony kombinací díky různým nástupním a cílovým stanicím, přestupním vazbám a slevovým nabídkám.“ 

Publikoval: Karel Geba (Zdroj: ČD)

zpět na články

inzerce

nahoru