Otevřít menu
Doprava dnes
-

Železniční muzeum v Lužné začíná novou sezonu. Připravilo speciální prohlídky

Železniční muzeum v Lužné u Rakovníka zahájí v sobotu novou sezonu. Pro návštěvníky připravilo speciální komentované prohlídky, půjčovnu kol i upravené expozice v interiéru. Po celý víkend budou z muzea jezdit parní vlaky do Rakovníka a Nového Strašecí. V tiskové zprávě to uvedl Petr Pošta z Českých drah (ČD). V Lužné je největší tuzemská sbírka parních lokomotiv.

7:59 / 1. dubna 2022
Železniční muzeum v Lužné začíná novou sezonu. Připravilo speciální prohlídkyi

Foto: Miroslav Koloc

"Pro železniční fanoušky chystáme v průběhu turistické sezony atraktivní program. Chybět nebudou tradiční setkání historických vozidel, model víkend nebo jízdy do depozitáře Národního technického muzea v Chomutově," pozval do muzea ředitel Marek Plochý.

Komentované prohlídky maximálně pro pět lidí vedou několika stanovišti a umožní nahlédnout i do strojoven aktuálně dostupných lokomotiv, jež jsou běžně uzamčené. "Rozšiřujeme také spolupráci s Národním technickým muzeem. Při zakoupení vstupenky do muzea v Lužné získají návštěvníci možnost slevy na vstup do depozitáře NTM v Chomutově a obráceně," dodal ředitel.

Kolo z nové cyklopůjčovny bude zatím nutné rezervovat na mailu nostalgie@cd.cz

V expozici muzea jsou k vidění také historické motoráčky, dieselové či elektrické lokomotivy, dobové osobní a nákladní vozy a další železniční exponáty. Podrobné informace o muzeu naleznou zájemci na webu www.cdnostalgie.cz.

 

Publikovala: Dagmar Lánská (zdroj: ČTK)

zpět na články

inzerce

nahoru