Otevřít menu
Doprava dnes
-

Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námi

Ve čtvrtek 9. června se na pražských Vinohradech uskutečnila odborná konference Ženy ve stavebnictví. Celý den patřil především ženským kapacitám ve stavebnictví, které je mnohdy zaměřováno na dopravní sektor. Toto odborné setkání přineslo vhled do toho, že i žena má své místo v „mužských“ oborech! Podrobnou reportáž přineseme v dalších dnech.

23:55 / 9. června 2022
Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námii

Foto: Lukáš Klee, organizátor akce Ženy ve stavebnictví. Autor: Karel Geba.

Máme tady nespočet vynikajících žen, které mají skvělé příběhy, tak si je pojďme poslechnout

Konference Ženy ve stavebnictví se uskutečnila v LE ROYAL na pražských Vinohradech. Tuto akci zaštiťovalo a organizovalo uskupení www.3c-global.com. Hlavním iniciátorem setkání byl uznávaný odborník na stavební smluvní právo Lukáš Klee. „Jsem moc rád, že jsme se tady sešli a mohli konferenci Ženy ve stavebnictví uspořádat. Máme tady nespočet vynikajících žen, které mají skvělé příběhy, tak si je pojďme poslechnout. Milé ženy, je to váš den,“ započal akci Lukáš Klee. DopravaDnes.cz byla mediálním partnerem konference.

Hlavním tématem konference bylo Ženy ve stavebnictví a jejich myšlenky, vhledy a mnoho dalšího. Motem konference bylo, že hlavním prostředkem naplnění jakékoli vize vedoucí ke zlepšení prostředí ve stavebnictví a dalších oborech musejí být lidé. V těchto technických oborech pracuje v důležitých rolích málo žen a získat do oboru více žen je hlavně příležitost. Cílem konference bylo inspirovat k diskusi a seznamování.

Názory a myšlenky směřovaly také k dopravě!

Od 9 hodin začal první blok prezentací, který byl zaměřen na roli žen ve stavebnictví. Témata se týkala diverzity – trpělivost a důvěra jako lék na profesní pýchu a alibismu, úspěšné vzory – inspirace pro sebevědomí, sociální odpovědnost a udržitelnost – instinkt, intuice a porozumění či stavebnictví bez střetu zájmů a korupce – poctivost a cit pro spravedlnost. V tomto bloku vystoupila Adéla Krenková, vedoucí ateliéru koncepce a dopravního plánování ze společnosti AFRY, z Ministerstva práce a sociálních věcí ČR vystoupila Leona Gergelová Šteigrová. Svůj názor zde sdělila i Magdaléna Dobišová, místopředsedkyně představenstva Skanska SK. Z této společnosti vystoupila také Agniezska Tarnawa.

Po pauze se rozjel blok na téma ženy ve vedoucích pozicích, konkrétně se hovořilo na téma styl vedení – spolupráce, komunikace – otevřenost a psychologie týmu – důraz na vztahy. Mezi vystupujícími ženami byly Marie Kunstová, vedoucí provozní jednotky betonových technologií ze Strabagu, vedoucí lomu Eurovia Veronika Zelenková, výrobní ředitelka z firmy Contract Managemet Martina Veselá, Tereza Pavlů, stavbyvedoucí z SMP a stavbyvedoucí ze společnosti SWIETELSKY Zdeňka Bílková. Nechyběla Markéta Sedláčková z firmy OHLA ŽS, Daniela Koniasová, specialista pro speciální zakládání Strabag. Ve 13:00 ukončily povídání Linda Černa Vydrová, specialistka na tunely a geotechniku za firmu Subterra a Klára Šemberková z Metrostavu.

Po obědě ve 14:00 započal poslední odborný blok, který nesl název nové příležitosti – digitalizace a legislativa, kde ženy rozebíraly inovativní myšlení. K tématu se vyjádřila Karmen Barsegyan ze společnosti Colas a Ivana Kaiserová, oblastní ředitelka Metrostavu pro Polsko. Tyto ženy doplnilo duo Šárka Řádová a Katarína Chovancová z Contract Management či Andrea Švingalová, projektová manažerka firmy Proconom Software.

Konference se nesla ve smyslu networkingu, který proběhl ve večerních hodinách, kdy si odborníci mohli předávat své zkušenosti a informace. Poté zde vystoupila skupina Jelen. Více podrobností a informací z dopravy vám přineseme v reportáži a rozhovorech s jednotlivými ženami.

Hlavními sponzory byly firmy Contract Management, SKANSKA, PROCONOM Software, STRABAG a Metrostav infrastructure. Mezi další sponzory se zařadily společnosti AFRY, COLAS, OHLA ŽS, SMP CZ, Eurovia, SWIETELSKY, SUBTERRA a Quality Management. Hlavními partnery konference byly CACE, Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) a Sociální odpovědné veřejné zadávání. Dalšími partnery byly Česká agentura pro standardizaci, společnost SFDI, City One, ŘSD ČR, ICC, Národná diaľničná spoločnosť, CZECH.UP, Správa železnic, ČKAIT, Ředitelství vodních cest ČR, Ministerstvo dopravy, Metrostav development, Povodí Vltavy a Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Autor: Karel Geba

Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námi Foto: Konference Ženy ve stavebnictví. Autor: Karel Geba.. Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námi Foto: Konference Ženy ve stavebnictví. Autor: Karel Geba.. Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námi Foto: Konference Ženy ve stavebnictví. Autor: Karel Geba.. Ženské ikony stavebnictví ukázaly, že jsou odbornice jak na stavby, tak na dopravu! Konference Ženy ve stavebnictví je za námi Foto: Prezentující na konferenci Ženy ve stavebnictví. Autor: Karel Geba..
zpět na články

inzerce

nahoru