Otevřít menu
Doprava dnes
-

Zítra vyjede v Olomouci na trať „Hurvínek“

Už zítra se uskuteční první letošní jízdy historickými vlaky. Mezi olomouckým hlavním nádražím a stanicí Olomouc-Řepčín vyjedou historické vlaky známé pod označením „Hurvínek“. Zítra bude také otevřen olomoucký depozitář ČD Muzea.

8:04 / 17. března 2023
Zítra vyjede v Olomouci na trať „Hurvínek“i

Foto: Už zítra se železniční nadšenci mohou svézt slavným motoráčkem „Hurvínek“. Zdroj: ČD

V sobotu 18. března 2023 vyjedou u příležitosti konání veletrhu For Model 2023 na Výstavišti Flora Olomouc historické vlaky. Jedná se o vlaky sestavené z legendárních historických motoráčků M 131.1 „Hurvínek“. Vozy pojedou trasu z olomouckého hlavního nádraží do stanice Olomouc-Řepčín. Zastavovat budou na zastávkách Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice, odkud je to už jen kousek do místa konání výstavy.

Zvláštní vlaky, na kterých bude nasazený motorový vůz Hurvínek, budou odjíždět ze stanice Olomouc hl. n. v 9:30, 11:30, 13:30 a 15:30. Zpět z Olomouce-Řepčína se budou vracet v 9:57, 11:57, 13:57 a 15:57.

Kapacita vlaků je omezena, prodej jízdenek zajistí personál zvláštního vlaku před odjezdem. Jednosměrná jízdenka pro cestující ve věku 15 let a více vyjde na 70 Kč, pro děti od 6 do 15 let pak na 40 Kč.

Vypravené historické vlaky svezou cestující téměř až k výstavišti Flora, kde se právě koná výstava For Model, jež je určena příznivcům modelů, sběratelství, digitálních technologií, her, hraček a stavebnic. Na výstaviště Flora je to nejblíže ze zastávek Olomouc město a Olomouc-Nová Ulice.

Své brány otevře zítra pro veřejnost také olomoucký depozitář ČD Muzea. Zde si cestující mohou prohlédnout unikátní kousky železniční historie, a to například parní Rosničku 464.202 nebo motoráček Kredenc M 262.018. Zábava je zajištěna i pro děti, které se budou moci po areálu depozitáře svézt posunovací mašinkou BN 60. Vstupné činí 50 Kč pro dospělé a 25 Kč pro děti od 6 do 15 let, důchodce od 65 let a držitele průkazů ZTP a ZTP/P.

Publikovala: Lucie Sogelová (zdroj: ČD)

Zítra vyjede v Olomouci na trať „Hurvínek“ Foto: Jízdní řád historického vlaku. Zdroj: ČD.
zpět na články

inzerce

nahoru