Otevřít menu
Doprava dnes
-

Zítra začne oprava další části Lužické ulice v Humpolci

Zítřejším dnem začne oprava další části ulice Lužická v Humpolci. Stavební práce navazují na rekonstrukci ulice, která byla zahájena už v minulém roce. Opravy naplánované na letošní rok by měly být kompletně hotové do konce října.

8:33 / 5. března 2023
Zítra začne oprava další části Lužické ulice v Humpolcii

Foto: Opravy ulice Lužická v Humpolci začnou už zítra. Zdroj: Kraj Vysočina

V pondělí 6. března se na Lužickou ulici v Humpolci vrátí stavební práce. V uplynulém roce se podařilo dokončit rekonstrukci silnice v části od okružní křižovatky po křižovatku s ulicí Raisovou, pro letošní rok je v plánu zbývající delší úsek až k čistírně odpadních vod. Opravy silnice se vyžádají nejčastěji částečné, v některých fázích a místech však i úplné omezení dopravy.

Druhou náročnější část rekonstrukce Lužické ulice má na starost sdružení firem Chládek a Tintěra Havlíčkův Brod, a. s. a SWIETELSKY stavební, s. r. o. V rámci stavebních prací proběhnou i vlastní opravy města, konkrétně rekonstrukce chodníků a veřejného osvětlení. Součástí oprav bude i vybudování nové dešťové kanalizace, na které se bude finančně podílet město Humpolec s Krajem Vysočina. Stavební náklady, jež tu má v režii kraj, jsou odhadovány na 46,4 milionů Kč a uhrazeny budou z krajského rozpočtu.

Kompletní dokončení oprav v ulici Lužická by mělo být hotové koncem října.

Publikoval: Petr Dejnožka (zdroj: Kraj Vysočina)

Zítra začne oprava další části Lužické ulice v Humpolci Foto: Rekonstrukce Lužické ulice v roce 2022. Zdroj: Kraj Vysočina.
zpět na články

inzerce

nahoru